Мазните храни и негостатъчната хигиена са пручуба за акнето.

Наистина не им е лесно на измъчваните от акне пубертети. Те трябва да живеят с кратерите върху лицата си и освен това получават всякакви съвети как да се хранят правилно. Трябвало да избягват както тлъсти храни, така и цитрусови плодове и шоколад, тъй като те били подхранвали досадниците върху лицата им. Много от пъпчасалите често биват обвинявани, че не обръщат внимание на хигиената. Естесрвено, че е нужно ежедневно почистване на лицето. Но прекалено честото миене нарушава киселинния баланс на кожата и не допринася за появата на по-малко пъпки.

Акнето се появява в периода на хормонални промени в организма независимо от начина на хранене и хигиената на лицето. При непочистената кожа то все пак се инфектира по-бързо и се превръща в пейзаж, върху който разцъфват множество гнойни пъпки. Акнето възниква вследствие наличието на бактерия, която в периода на хормоналните промени в пубертета се разпространява особено лесно. Уравнението „мазна кожа, разделена на мазна храна” не дава верен резултат, защото и върху най-поддържаната кожа по време на пубертета могат да се развият ужасяващи пъпки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако мислите, че сте наясно по темата, оставете своя коментар. Моля нека бъдем коректни към другите посетители и не използваме нецензурни е груби изрази. Благодаря за интереса и участието Ви в моя блог!