Астмата и алергиите се появяват предимно в селските райони.

Начинът ни на живот през последните години е повлиян все повече от чистотата и хигиените навици. И макар че хигиената е значително подобрена, все по-често се сблъскваме с алергии. Изолираме жилищата си от шума и студа, но масовата защита срещу дразнители и студ допринася за развитието алергии срещу домашен прах. Акарите се чувстват уютно в изолираните и добре темперирани помещения, много по-добре от по-грубите, но по-добре проветрявани жилища от по-стар тип. В резултат от този съмнителен прогрес реагираме по-свръхчувствително в изолирана среда, отколкото в естествена среда с повече дразнители.

Макар че на село има повече полени, цифтящи растения и други вещества , които могат да предизвикат сенна хрема, астма и различни алергии, тези заболявания са много по-разпространени в градовете. Хората от село и жителите на селища от селски тип по-рядко имат подобни оплаквания. Вероятно постоянният контакт със съответните вещества ги предпазва от свръхчувствителна реакция на тялото. Деца, израсли сред природата, постоянно са изложени на естествен десенсибилизация. За разлика от тях при градските деца, израснали сред значително по-стерилна и бедна на дразнители околна среда, се проявяват алергии, когато внезапно влязат в допир със субстанции, с които не са свикнали. Тялото не е подготвено за този контакт и реагира прекалено силно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако мислите, че сте наясно по темата, оставете своя коментар. Моля нека бъдем коректни към другите посетители и не използваме нецензурни е груби изрази. Благодаря за интереса и участието Ви в моя блог!