Тай чи-Идеално средство срещу вашият артрит


Упражненията тай чи са облекчили болките на пациенти, засегнати от артрит, и намалили умората им,сочат резултатите от американско изследване.
“Изследването ни показва, че упражненията тай чи имат благотворен ефект за хората, засегнати от фибромиалгия, ревматоиден артрит и остеоартрит. - заяви ръководителят на изследването д-р Лий Калахан. - Констатациите ни се отнасят както за хората, които живеят в земеделски райони, така и за онези в градска среда.”
Изследването обхванало 354 души на над 18-годишна възраст, засегнати от различни форми на артрит, в Северна Каролина и Ню Джърси.
Участниците били разделени на две групи. Тези в първата група веднага започнали упражнения тай чи, докато тези във втората ги започнали по-късно, за да може да се направи сравнение.
Учените събрали информация за болките, умората и подвижността на ставите на всеки учеастник в началото и в края на изследването.
Участниците трябвало да отговорят и на въпроси, свързани със способността им да се придвижват и с общото им здравословно състояние.
8 седмици по-късно сред участниците в първата група било забелязано подобрение, що се отнася до болките, умората и подвижността на ставите им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако мислите, че сте наясно по темата, оставете своя коментар. Моля нека бъдем коректни към другите посетители и не използваме нецензурни е груби изрази. Благодаря за интереса и участието Ви в моя блог!