Правили ли сте си някога масаж на ушите?


Кой да предположи, че ако като малки са ни дърпали ушите заради някоя пакост, за която сме виновни, всъщност след години това ще придобие значение на популярна спа процедура.
Масаж на ушите – равносилно на антистрес терапия, която успокоява, възвръща и подобрява значително концентрацията и освежава сетивата.
Да не забравим да споменем, че стимулира кръвообращението и е нещо подобно на център, в който са концентрирани всички по-важни точки от човешкото тяло, също като стъпалата.
Някои твърдят, че масажът на ушите премахва главоболието и създава усещане за хармония и удовлетвореност, освен тованамалява напрежението в областта на врата и раменете.
Всичко това е на теория, а ето как изглеждат нещата и на практика.
Като начало масажът се прави с изправена глава и рамене, брадичката е напред, а очите трябва да бъдат затворени. Вдишайте и издишайте няколко пъти, опитайте се да си представите нещо приятно и красиво, което да ви отпусне.
Започнете да масажирате ушите си с палец и показалец, като изходната точка трябва да бъде горната част на ухото, винаги в посока отвън навътре. Движенията са много плавни, леки и бавни надолу към меката част на ухото.
За по-добър резултат повторете тези движения поне три пъти без да бързате. След това хванете издърпайте леко надолу ушите в долната им, мека част и ги задръжте така за пет секунди и отпуснете.
Преминете към средната част на ухото и направете същото упражнение, завършете с горната част на ухото, но този път нежно дръпнете нагоре.
Следващата стъпка е да свиете пръстите си, така че показалецът и средният пръст да образуват „ножица“.
Разположете ги между ушите така, че показалецът да се намира зад ухото, а средният пръст да бъде долепен до лицето.
Започнете леко да движите пръстите, все едно искате да ги свиете, повторете пет пъти и след това преминете към кръгови движения отново пет пъти.
При масажирането ще се усетите мигновено затопляне и успокоение.
Накрая се отпуснете и постойте малко със затворени очи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако мислите, че сте наясно по темата, оставете своя коментар. Моля нека бъдем коректни към другите посетители и не използваме нецензурни е груби изрази. Благодаря за интереса и участието Ви в моя блог!