Евтин и лесен фитнес в дома!


Факт е, че ако трябва да си измислим поне 100 причини, за да не отидем във фитнеса, нямаме равни – времето е студено, навън е тъмно, тъкмо започва хубав филм или сме уморени, отегчени и т.н.
Това обаче не е извинение да не спортуваме вкъщи, затова си купуваме тренажори, на които не можем да намерим място в спалнята или хола и в крайна сметка те се превръщат в закачалка за дрехи.
Но, има начин да преминем през зимната летаргия и измислените основания да не стъпваме във фитнес залата с една мързелива алтернатива, която е по-добре от нищо – поне докато не си възвърнем ентусиазма и да се качим на бягащата пътечка.
Ще изпробваме фитнес за стъпалата в домашни условия, който тонизира, успокоява и се счита за антистрес терапия, особено за хора, които не разполагат с много свободно време за спорт.
И така, снабдете се с една малка топка.
Сложете топката под стъпалото и се опитайте да я придвижите първо назад и после напред, все едно я търкаляте.
Повторете и с другото стъпало няколко пъти. По желание може да направите това упражнение и с голяма топка с двата крака едновременно.
Седнете удобно и вдигнете краката от пода, старайте се да задържите малката топка между стъпалата откъм пръстите. Пробвайте да я придвижите към петите, без да я изпускате. Когато сте готови с това упражнение оставете топката на пода и отпуснете краката.
Повторете абсолютно същите действия, но този път седнете на земята и се извъртете леко встрани, за да можете да движите по-свободно краката си.. тънка, кръгла пръчка.
Сложете пръчката под стъпалата и започнете да я търкаляте от петите към пръстите на краката и обратно. Повторете няколко пъти.
Опитайте да хванете пръчката с пръстите на краката, така че да я вдигнете от земята. Отново - повторете няколко пъти.
И едно упражнение с памучна кърпа.
Сложете кърпата пред краката си и опитайте с помощта на пръстите на краката да я придърпате бавно под стъпалата. Накрая подхвърлете кърпата във въздуха, но само като използвате стъпалата, и я хванете с ръка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако мислите, че сте наясно по темата, оставете своя коментар. Моля нека бъдем коректни към другите посетители и не използваме нецензурни е груби изрази. Благодаря за интереса и участието Ви в моя блог!