Любовта на мъжа минава през стомаха!

Не познаваме мъж, който да не грейне при думата „барбекю“.
Досега грешно си мислехме, че това е техния инстикт на зверове, останал от миналото, когато те, косматите неандерталци, са искали да разкъсатвсяка срещната крехка сърничка(жена или животно, без значение).
Оказва се обаче, че от вида на пържола мъжете се успокояват.
Това показват резултатите от канадско изследване.
Широко разпространеното схващане е, че червеното месо прави мъжете агресивни. Авторите на настоящето проучване от университета "Макгил" в Монреал обаче са установили, че то в действителност им действа успокояващо.
"Убеждението, че къс червено месо може да накара мъжа да "покаже зъби", вероятно датира от времето на нашите ранни предци, които са ходили на лов за диви животни, за да си набавят храна", обяснява психологът Франк Качаноф.
За целите на изследването специалистът показал на 82 мъже снимки, някои от които на месо.
Доброволците получили разрешение да "накажат" свой колега, ако е сгрешил при сортирането на фотографиите.
Експертите смятали, че снимките с червено месо ще накарат мъжете да наложат повече наказания. Вместо това обаче фотографиите ги успокоили и ги направили по-малко агресивни.
Според изследователите обяснението е, че месото предизвиква асоциации за хранене със семейството и приятелите.
И това ако не е добра новина...
В името на здравословното хранене обаче ще припомним, че червените меса далеч не са най-здравословните, така че използвате пържолите в много крайни случаи като средство за успокояване.
В другите една разходка, масаж или сещате-се-какво от любящата ви половинка биха свършили същата работа

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако мислите, че сте наясно по темата, оставете своя коментар. Моля нека бъдем коректни към другите посетители и не използваме нецензурни е груби изрази. Благодаря за интереса и участието Ви в моя блог!