Жените правят ли секс?

Какво точно кара една жена да пожелае мъж, отдавна е загадъчен въпрос. Авторите на една нова книга се надяват, че ако най-напред открием защо изобщо жените правят секс, това ще е голям напредък в търсенето на отговора и на първия въпрос. 

25-годишна жена има приятел, който е девствен. Тя не е привлечена физически от него, нито иска да имат романтични отношения, но изпитва съжаление към него и неопитността му. Така решава, че ще се приберат заедно – да му покаже как се прави секс. Докато се съблича, се чувства силна и секси – и това чувство (не присъствието на приятеля, който скоро ще загуби девствеността си) я възбужда. “Да бъда учителят в тази ситуация повиши самоувереността ми и ме накара да се почувствам по-привлекателна” – споделя жената.
Децата учат ли?Защо жените правят секс и какво искат от него, дълго е било мистерия – неизвестно, което според Зигмунд Фройд e “големия въпрос”. Изследователите исторически са теоретизирали, че в основата на женските мотиви лежат любовта и обвързването, но по-новите изследвания показват, че жените правят секс за удоволствие, също като мъжете. Жените обаче са сложно устроени създания! Сексуалното им здраве се определя колкото от физическото им състояние, толкова и от емоциите им, което може да помогне да обясним защо 50% от жените имат затруднения да бъдат възбудени. Но докато в последните години специалистите се трудели над въпроса “как” относно женските желания, до сега е нямало основно изследване, което да проучва защо изобщо правят секс.
Мишките умират ли лесно?В новата си книга “Защо жените правят секс” (Why Women Have Sex) психолозите Синди Местън и Девид Бъс от Тексаския университет си поставят за цел да разкрият сложността на женската сексуална мотивация чрез личните думи на жените – важна, според авторите, стъпка към по-ясното разбиране на това, как жените постигат сексуална удовлетвореност. 

На основата на 5-годишно проучване и онлайн допитване до над 1000 жени двамата разглеждат мотивацията от алтруистичния секс (“Стана ми жал за...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако мислите, че сте наясно по темата, оставете своя коментар. Моля нека бъдем коректни към другите посетители и не използваме нецензурни е груби изрази. Благодаря за интереса и участието Ви в моя блог!