Жените правят ли секс?

Какво точно кара една жена да пожелае мъж, отдавна е загадъчен въпрос. Авторите на една нова книга се надяват, че ако най-напред открием защо изобщо жените правят секс, това ще е голям напредък в търсенето на отговора и на първия въпрос. 

25-годишна жена има приятел, който е девствен. Тя не е привлечена физически от него, нито иска да имат романтични отношения, но изпитва съжаление към него и неопитността му. Така решава, че ще се приберат заедно – да му покаже как се прави секс. Докато се съблича, се чувства силна и секси – и това чувство (не присъствието на приятеля, който скоро ще загуби девствеността си) я възбужда. “Да бъда учителят в тази ситуация повиши самоувереността ми и ме накара да се почувствам по-привлекателна” – споделя жената.
Децата учат ли?Защо жените правят секс и какво искат от него, дълго е било мистерия – неизвестно, което според Зигмунд Фройд e “големия въпрос”. Изследователите исторически са теоретизирали, че в основата на женските мотиви лежат любовта и обвързването, но по-новите изследвания показват, че жените правят секс за удоволствие, също като мъжете. Жените обаче са сложно устроени създания! Сексуалното им здраве се определя колкото от физическото им състояние, толкова и от емоциите им, което може да помогне да обясним защо 50% от жените имат затруднения да бъдат възбудени. Но докато в последните години специалистите се трудели над въпроса “как” относно женските желания, до сега е нямало основно изследване, което да проучва защо изобщо правят секс.
Мишките умират ли лесно?В новата си книга “Защо жените правят секс” (Why Women Have Sex) психолозите Синди Местън и Девид Бъс от Тексаския университет си поставят за цел да разкрият сложността на женската сексуална мотивация чрез личните думи на жените – важна, според авторите, стъпка към по-ясното разбиране на това, как жените постигат сексуална удовлетвореност. 

На основата на 5-годишно проучване и онлайн допитване до над 1000 жени двамата разглеждат мотивацията от алтруистичния секс (“Стана ми жал за...

Важни ли са жестовете при секса?

Американски сексолози са провели мащабно изследване сред няколко хиляди представители на двата пола за най-честите източници на раздразнение по време на секс. Ето и онези, които са окачествени като най-разпрастранени:

 Егоизмът (34%)
Не въобще, а мъжкият. На жените никак не се харесва, когато след секс мъжът смята “своя дълг да изпълнен” и веднага заспива.
Как се топи ледник? 
 Търсенето на митичната точка G (31%).
Част от анкетираните жени твърдят, че са изпитвали истински мъки, докато изтърпяват жените, опитващи се хладнокръвно да издържат търсенето на тази точка от любопитните партньори, стремящи се по този начин да доведат своите половинки до супероргазъм.

 Отговор на позвъняване по мобилния телефон (29%).
Някои мъже дори по време са секс продължават да мислят за работа, отговоряйки на позвъняванията или спомняйки си, че са забравили да се обадят на своя делови партньор. Повечето жени са на мнение, че тези мъже трябва да бъдат оставени веднага насаме със своите телефони, защото всъщност именно те са им единствен инструмент за забавление.
Шампион по САУНА НА ГИНЕС? Излишната гласова активност (22%).
И двата пола са единодушни, че стоновете и хлипанията най-често не само предизвикват смях, но и истинско раздразнение.

 Посещаване на тоалетната в най-интимния момент (19%).
Това толкова силно отблъсква част от хората, че те дори не са пожелали да го коментират.

 “Сучене” от женската гърда (16%).
На жените не се харесва, когато мъжът по време на ласки издава примляскващи звуци. Наистина за занимание със секс с бебе е необходимо особено извратено въображение, е най-честата реплика тук.

 “Да го направим по бързия начин” (9%).
Сексът не приема спринтьорите. Във всеки случай от женска гледна точка.

 Проявата на “мачизъм” (8%).
Стилът на някои мъже “аз съм сексуално животно” е признак за грубост, а не за страст. Повечето жени са на мнение, че на тези мъже не им достига мъжка нежност и ласки.

 “Мръсен” секс (5%).
Псувните...

8 начина да си тренирате зрението

Работохолици или просто хора със зачервени очи могат да се срещнат на всяка крачка. За да се избегне това, задължително няколко пъти дневно трябва да се прекъсва работата с екрана на компютъра или четенето и да се прави специална гимнастика за очите, като по този начин се тренират не само мускулите, но целия организъм.
Вселената има ли ЦВЯТ?Ето няколко несложни упражнения, които могат да облекчат работата с очите:

1. “Пеперуда”. Мигайте често с мигли. Пред монитора не мигаме често с очи, а това вреди на нашето зрение.

2. “Нагоре-надолу”. Задръжте главата в изправено положение и гледайте право пред себе си. Бавно вдигнете поглед към тавана, задръжте го за няколко секунди, после бавно го преместете към пода и също го задръжте. Главата трябва да остане неподвижна.

3. “Махало”. Главата е в изправено положение. Погледнете наляво, а после бавно преместете погледа надясно. Главата е неподвижна - работете само с очи. По време на упражнението наблюдавайте състоянието на мускулите на очните ябълки - те не трябва да се пренапрягат.

4. “Осморка”. Гледайте пред себе си и мислено си представете хоризонтална осморка (или знака за безкрайност) с максимален размер и плавно я опишете с очи. Повторете упражнението няколко пъти в едната посока, а после в другата. След това започнете да мигате по-често.
Най-малкият кратер в Света!5. “Циферблат”. Представетете си голям циферблат със златист цвят. Учените смятат, че именно този цвят способства за възстановяването на очите. Правете кръгови движения с очните ябълки, като се стремите да запазите главата неподвижна.

6. “Молив”. Вземете молив в дясната ръка и я изпънете, като издигнете молива на нивото на очите. Гледайте върха на молива и бавно движете ръката наляво и надясно, като следите предмета с поглед.

7. “Прекрасното далеч”. Приближете се до прозореца и погледнете в далечината, после върха на носа си. Този преход тренира очния мускул. Повторете упражнението няколко пъти.

8. “С широко затворени очи”. Затворете очи и се опитайте да опишете с тях въображаем кръг...

Характерът на човека зависи от датата на раждане!

Ако сте родени през февруари или март е вероятно да сте много решителен човек. Рожденият ден през април или май говори, че вероятността да сте авантюрист е голяма.

Според учени, изследвали повече от 2000 души в Швеция, месецът на раждане може да е свързан с определени личностни характеристики.
Скандинавските специалисти направили връзка между месеца на раждане и невротрансмитери, за които се знае, че влияят на характера и поведението. Сред неколкостотин възрастни, които имали проблеми с променливото си настроение и чести състояния на безпокойство, изследователите установили, че тези, родени между февруари и април, като цяло имали по-ниски нива на серотонин в мозъка, отколкото родените през друг период на годината. Ниските нива на това вещество се свързват с депресията и други психични проблеми.

Учените открили също интересна връзка между месеца на раждане и поведението. Сред над 1500 от изследваните, които са направили опит за самоубийство, родените между февруари и април са избрали по-драстично средство да сложат край на живота си – например обесване, докато останалите са използвали по-малко насилствени средства като вдишване на газ.

Дали обаче тези открития подкрепят вярването, че личностните характеристики са подчинени на зодиака? Според повечето учени такава връзка няма.

Например за родените в късно лято представители на зодия Лъв се знае, че са много силни личности, които упорито вървят напред, независимо от пречките. Но шведските изследователи твърдят, че мъжете родени между февруари и април, а не през август, са всъщност много по-склонни да предприемат решителни действия.

Правили ли сте си някога масаж на ушите?


Кой да предположи, че ако като малки са ни дърпали ушите заради някоя пакост, за която сме виновни, всъщност след години това ще придобие значение на популярна спа процедура.
Масаж на ушите – равносилно на антистрес терапия, която успокоява, възвръща и подобрява значително концентрацията и освежава сетивата.
Да не забравим да споменем, че стимулира кръвообращението и е нещо подобно на център, в който са концентрирани всички по-важни точки от човешкото тяло, също като стъпалата.
Някои твърдят, че масажът на ушите премахва главоболието и създава усещане за хармония и удовлетвореност, освен тованамалява напрежението в областта на врата и раменете.
Всичко това е на теория, а ето как изглеждат нещата и на практика.
Като начало масажът се прави с изправена глава и рамене, брадичката е напред, а очите трябва да бъдат затворени. Вдишайте и издишайте няколко пъти, опитайте се да си представите нещо приятно и красиво, което да ви отпусне.
Започнете да масажирате ушите си с палец и показалец, като изходната точка трябва да бъде горната част на ухото, винаги в посока отвън навътре. Движенията са много плавни, леки и бавни надолу към меката част на ухото.
За по-добър резултат повторете тези движения поне три пъти без да бързате. След това хванете издърпайте леко надолу ушите в долната им, мека част и ги задръжте така за пет секунди и отпуснете.
Преминете към средната част на ухото и направете същото упражнение, завършете с горната част на ухото, но този път нежно дръпнете нагоре.
Следващата стъпка е да свиете пръстите си, така че показалецът и средният пръст да образуват „ножица“.
Разположете ги между ушите така, че показалецът да се намира зад ухото, а средният пръст да бъде долепен до лицето.
Започнете леко да движите пръстите, все едно искате да ги свиете, повторете пет пъти и след това преминете към кръгови движения отново пет пъти.
При масажирането ще се усетите мигновено затопляне и успокоение.
Накрая се отпуснете и постойте малко със затворени очи.

Стресът на работното място при жените води до инфаркт

Човек трябва да се чувства спокоен на работното си място Особено жените.
Жените със стресираща работа са по-застрашени от инфаркт и инсулт от посестримите си с по-малко напрежение в ежедневието, откри американско изследване.
Стресът в службата увеличава риска от сърдечносъдови заболявания с 40 процента.
Болестта влия е ли на Гените?
Тревогата да не останеш без работа също повишава опасността от сърдечносъдови заболявания. От нея се качва кръвното налягане, холестеролът и теглото.
Изследването е проследило 17 415 здрави жени в Бостън 10 години. В началото му всички били здрави, на средна възраст 57 години.
Кой живее най-добре в Света?
Авторите на изследването от болницата "Бригам енд уиминс" препоръчват на жените да се борят със стреса, като отделят повече време за спорт, като избягват да си носят работа в къщи, наблягат повече на личния живот и приятелите и отделят всеки ден поне 15 минути само за себе си. 

           По данни на Европейската агенция по безопасност и здраве на труда, стресът  е втория по важност фактор, свързан с проблемите на здравето по работните места и един от най-често сочените като такъв от страна на работещите. 
Почти всеки един на четири работещи е засегнат от него, а проучванията сочат, че между 50 % и 60 % от всички изгубени работни дни, са свързани със стреса. Това представлява огромна загуба заради човешкото страдание и нарушена икономическа ефективност.
Способността да управляваш стреса е една от ключовите способности за справяне с множество човешки проблеми, както вътрешни, така и свързани с външни обстоятелства /например, с работата/. Стресът възниква у човека под влияние на силни емоционални въздействия, екстремни физически и психични натоварвания. Податливостта към стреса е индивидуален показател. На едни хора той въздейства разрушително, а други проявяват устойчивост.
Понятието „стрес” е въведено (съгласно Lazarus M., 1966) през 1944 година и се отнася  за всеки вид промяна, която причинява физическо, емоционално или физиологическо напрежение. Историята на въпроса започва от периода на втората световна война. Лекари, психолози и психиатри, работещи в армията на САЩ, срещат проблеми, свързани с нарушения на адаптацията към службата и с психични разстройства, възникнали по време на военните действия. Психофизиологичните промени възникват не във връзка с физически травми, а под въздействието на комплекс от социално-психологични фактори. Голям принос за популяризирането на концепцията за стреса имат Grinker R.R., Spigel J.P.,1945 и Селье Г., 1956г .

Евтин и лесен фитнес в дома!


Факт е, че ако трябва да си измислим поне 100 причини, за да не отидем във фитнеса, нямаме равни – времето е студено, навън е тъмно, тъкмо започва хубав филм или сме уморени, отегчени и т.н.
Това обаче не е извинение да не спортуваме вкъщи, затова си купуваме тренажори, на които не можем да намерим място в спалнята или хола и в крайна сметка те се превръщат в закачалка за дрехи.
Но, има начин да преминем през зимната летаргия и измислените основания да не стъпваме във фитнес залата с една мързелива алтернатива, която е по-добре от нищо – поне докато не си възвърнем ентусиазма и да се качим на бягащата пътечка.
Ще изпробваме фитнес за стъпалата в домашни условия, който тонизира, успокоява и се счита за антистрес терапия, особено за хора, които не разполагат с много свободно време за спорт.
И така, снабдете се с една малка топка.
Сложете топката под стъпалото и се опитайте да я придвижите първо назад и после напред, все едно я търкаляте.
Повторете и с другото стъпало няколко пъти. По желание може да направите това упражнение и с голяма топка с двата крака едновременно.
Седнете удобно и вдигнете краката от пода, старайте се да задържите малката топка между стъпалата откъм пръстите. Пробвайте да я придвижите към петите, без да я изпускате. Когато сте готови с това упражнение оставете топката на пода и отпуснете краката.
Повторете абсолютно същите действия, но този път седнете на земята и се извъртете леко встрани, за да можете да движите по-свободно краката си.. тънка, кръгла пръчка.
Сложете пръчката под стъпалата и започнете да я търкаляте от петите към пръстите на краката и обратно. Повторете няколко пъти.
Опитайте да хванете пръчката с пръстите на краката, така че да я вдигнете от земята. Отново - повторете няколко пъти.
И едно упражнение с памучна кърпа.
Сложете кърпата пред краката си и опитайте с помощта на пръстите на краката да я придърпате бавно под стъпалата. Накрая подхвърлете кърпата във въздуха, но само като използвате стъпалата, и я хванете с ръка.

Как се лекува стреса?



Не че ще ви кажем нещо, което не знаете, но искаме все пак да ви го припомним ей така - „предзимно“.
Заниманията, които носят удоволствие, като например храненето и сексът, понижават стреса като потискат реакциите на тревожност в мозъка.
Експерименти с плъхове, извършени от специалисти от университета на Синсинати, са показвали, че понижаващите стреса ефекти от тези дейности са дълготрайни и продължават най-малко седем дни.
Изследователите са установили още, че дори малките количества храни, доставящи удоволствие, помагат срещу стрес.
Изследването обяснява защо често посягаме към "храни за утеха", когато сме стресирани.

За целите на проучването специалистите в продължение на две седмици давали два пъти дневно захарен разтвор на плъхове.
След това те тествали физиологочните и поведенческите реакции на гризачите към стреса.
В сравнение с плъхове от контролна група, при гризачите, на които бил даван захарен сироп, били наблюдавани понижени сърдечен ритъм и нива на стресовите хормони след поставянето им в стресова ситуация.
Животните освен това били по-склонни да изследват непозната среда и да общуват с други плъхове.
Гризачите, на които бил даван захарен сироп, проявили сходни реакции към стреса с тези на животни, които имали достъп до сексуални партньори.

Какво да направя след Хранене?





Храненето не е отделен процес, който свършва с последната хапка иблаженото изтягане назад.
Всъщност истинската мисия на храненето започва да се изпълнява именно в момента, в който чиниите са празни.
И за да не пречим на този най-прекрасен и важен процес, а именно храненето на безценните ни тела, има няколко съвета, които е добре да спазваш, за да извлечеш максимална полза от храната.
Иначе цялото упражнение губи смисъл.
Не пуши
Учени са доказали, че цигарата след хранене по сила на действие върху организма се равнява на 10 изпушени цигари заради засилената циркулация на кръвта.
Не яж веднага плодове
Стомахът се напълва с въздух. По-добре е плодове да се ядат 1-2 часа след хранене или 1 час преди хранене.
Не пий чай
Чаените листа съдържат много киселини, които ще затруднят усвояването на протеините от организма.
Не си разкопчавай колана, защото стомаха и червата ще се разместят внезапно.
Не се къпи
Топлата вода ще засили кръвообращението в крайниците за сметка на това в стомаха. А това означава по-бавно смилане на храната.
Не се разхождай
Твърди се, че разходка след хранене ще ти помогне да доживееш до 99 години.
Истината е, че физическата активност веднага след хранене ще попречи на правилното усвояване на храната.
Не заспивай веднага
Засилва се опасността от заболявания на храносмилателната система и храната не може да се усвои правилно.

Любовта на мъжа минава през стомаха!

Не познаваме мъж, който да не грейне при думата „барбекю“.
Досега грешно си мислехме, че това е техния инстикт на зверове, останал от миналото, когато те, косматите неандерталци, са искали да разкъсатвсяка срещната крехка сърничка(жена или животно, без значение).
Оказва се обаче, че от вида на пържола мъжете се успокояват.
Това показват резултатите от канадско изследване.
Широко разпространеното схващане е, че червеното месо прави мъжете агресивни. Авторите на настоящето проучване от университета "Макгил" в Монреал обаче са установили, че то в действителност им действа успокояващо.
"Убеждението, че къс червено месо може да накара мъжа да "покаже зъби", вероятно датира от времето на нашите ранни предци, които са ходили на лов за диви животни, за да си набавят храна", обяснява психологът Франк Качаноф.
За целите на изследването специалистът показал на 82 мъже снимки, някои от които на месо.
Доброволците получили разрешение да "накажат" свой колега, ако е сгрешил при сортирането на фотографиите.
Експертите смятали, че снимките с червено месо ще накарат мъжете да наложат повече наказания. Вместо това обаче фотографиите ги успокоили и ги направили по-малко агресивни.
Според изследователите обяснението е, че месото предизвиква асоциации за хранене със семейството и приятелите.
И това ако не е добра новина...
В името на здравословното хранене обаче ще припомним, че червените меса далеч не са най-здравословните, така че използвате пържолите в много крайни случаи като средство за успокояване.
В другите една разходка, масаж или сещате-се-какво от любящата ви половинка биха свършили същата работа

Тай чи-Идеално средство срещу вашият артрит


Упражненията тай чи са облекчили болките на пациенти, засегнати от артрит, и намалили умората им,сочат резултатите от американско изследване.
“Изследването ни показва, че упражненията тай чи имат благотворен ефект за хората, засегнати от фибромиалгия, ревматоиден артрит и остеоартрит. - заяви ръководителят на изследването д-р Лий Калахан. - Констатациите ни се отнасят както за хората, които живеят в земеделски райони, така и за онези в градска среда.”
Изследването обхванало 354 души на над 18-годишна възраст, засегнати от различни форми на артрит, в Северна Каролина и Ню Джърси.
Участниците били разделени на две групи. Тези в първата група веднага започнали упражнения тай чи, докато тези във втората ги започнали по-късно, за да може да се направи сравнение.
Учените събрали информация за болките, умората и подвижността на ставите на всеки учеастник в началото и в края на изследването.
Участниците трябвало да отговорят и на въпроси, свързани със способността им да се придвижват и с общото им здравословно състояние.
8 седмици по-късно сред участниците в първата група било забелязано подобрение, що се отнася до болките, умората и подвижността на ставите им.

Още малко за полезните храни


5 вида продукти и най-вече боровинките могат да бъдат определени като най-полезни.

Специалистите постоянно откриват нови аспекти на взаимната връзка между храната, употребявана от човека, състоянието на физическото и психическото здраве и неговият творчески потенциал.

Оказва се, че вече може да бъде направен подробен списък от продукти, които спомагат за повишаване на умствените способности. При това полезните за мозъка продукти са полезни и за сърцето.

Учените смятат, че най-полезни са северните боровинки (клюква), които съдържат много антиоксиданти. Както е известно, свободните радикали, с които се борят антиоксидантите, са вредни за сърцето и кръвоносните съдове, а също така влошават паметта и работата на опорно-двигателния апарат.

След северните боровинки по своята полезност се нареждат широко разпрастранените боровинки, които притежават същите свойства, но количеството антиоксиданти в тях е по-малко. За сметка на това, те съдържат вещества, които подобряват зрението.

На трето място могат да бъдат поставени цвеклото и зелето. Веществата, съдържащи се в тях, разрушават ферментите, които в големи количества водят до развитие на болестта на Алцхаймер и до намаляване на познавателните функции.

След зеленчуците идва ред на по-мазната риба (сьомга, сардина, херинга), която съдържа ненаситени мастни киселини, разграждащи вредните ферменти. Изследвания показват, че ако веднъж седмично се употребява определен вид мазна риба, в значителна степен може да се намали вероятността от заболяване от Алцхаймер.

На пето място сред “умните продукти” специалистите поставят спанака. Установено е, че той забавя появата на проблеми в нервната система, предизвикани от стареенето, а също така възпрепятства възникването на нарушения в познавателните способности.(а)